Discussion – 

0

Discussion – 

0

Getver !

[pl_row] [pl_col col=12] [pl_text]

Nu ben ik geen moeder die bij elk vlekje in de stress schiet, maar ook ik maakte me regelmatig schuldig aan opmerkingen als: niet in de plassen stampen, niet te hoog klimmen, wat moet je met al die takken en stenen? enz enz.  Herkenbaar??

Kinderen spelen minder buiten en mogen minder vies worden dan vroeger met alle gevolgen van dien. En die gevolgen zijn aanzienlijk als je de onderzoeken mag geloven.

Gevolgen als:

  • een minder goed ontwikkeld immuunsysteem;
  • remming van de creativiteit;
  • een tekort aan vitamine D;
  • het ontstaan van een digitaal slimme generatie, maar wel met meer depressies, overgewicht en andere welvaartziekten;
  • een minder goede ruimtelijke ontwikkeling, doordat kinderen alleen maar binnen zijn, terwijl kinderen de wereld horen te verkennen aan de hand van hun omgeving;
  • en, onder vele andere, ook minder sociale contacten.

Schokkend dat zoiets simpels als te weinig buitenspelen en vies worden zoveel gevolgen heeft.

Neem het immuunsysteem. Ons lichaam lijkt het steeds minder goed zelf te kunnen oplossen als we ziek zijn. We hebben te weinig contact met allerlei organismen om ons immuunsysteem de kans te geven zich goed te ontwikkelen. Veel onderzoeken bevestigen deze gevolgen. Ik ben dus nog lang niet uitgelezen. Stuur me gerust een PM als je hier meer over wilt weten.

Een quote uit een artikel op de site van Artis Micropia:

Een divers contact met bepaalde micro-organismen vroeg in het leven leidt dus tot de       ontwikkeling van een gebalanceerd en goed opgevoed immuunsysteem. De allerbelangrijkste periode daarvoor is kort na de geboorte. Tijdens de foetale periode wordt   reeds een compleet immuunsysteem aangelegd. Op het moment dat het kind wordt geboren, wordt dit immuunsysteem blootgesteld aan allerlei micro-organismen. Uit dierproeven weten we dat als dit niet gebeurt het immuunsysteem zich niet gebalanceerd ontwikkelt.”

bron https://www.micropia.nl/media/filer_public/92/dc/92dc95b2-b286-4576-863a-516fbec5ca8f/de_hygienehypothese_onder_de_loep.pdf

Een boek dat mij aanspreekt en wat ik graag helemaal wil lezen, is het boek “goed vies – het nieuwe gezond” van Kinderneuroloog Dr. Maya Shetreat-Klein.

Zij is van mening dat het lichaam van kinderen van nature het           vermogen heeft om gezond te zijn en te genezen wanneer ze daarvoor de middelen hebben. Haar plan begint met de grond, waarbij ze vers voedsel en de natuur gebruikt om kinderen van binnen naar buiten en van buiten naar binnen te genezen. Door de diepgaande verbindingen tussen voedsel, natuur en de gezondheid van kinderen te onthullen, legt Dr. Maya uit hoe voedsel het lichaam van kinderen, de hersenen en zelfs genen, voortdurend verandert. Soms ten goede, soms nadelig.

[/pl_text] [/pl_col] [/pl_row]
Tags:

info@beyukids.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.